onsdag 25 juli 2012

Bipollen


Bipollen (eller pollen-granulat) är ett av naturens mest unika och kraftfulla födoämnen. Det är ett av de näringsmässigt mest kompletta ämnena som går att stoppa i sig.
Man uppskattar att bipollen innehåller i stort sett alla kända enzymer och koenzymer som kroppen behöver (upp mot 5000 st), och i de rätta proportionerna. Enzymer behövs för matsmältning och läkande, och hjälper också mot för tidigt åldrande.
Några av bipollens kända hälsoeffekter är:
  • ökad muskeltillväxt
  • ökad energi och styrka
  • stärker immunförsvaret
  • ökar den sexuella lusten
  • slätar ut rynkor
  • förbättrar minnessvikt och koncentrationssvårigheter
  • stimulerar syreupptagningen och hemoglobinproduktionen
Bipollen innehåller upp emot 205 bioaktiva ämnen och enligt forskare är koncentrationen av vitaminer i pollen högre än i frukt och grönsaker. Bland annat innehåller bipollen 22 aminosyror, antioxidanter som bioflavonoider och polyfenoler, 27 mineraler och 16 vitaminer. De vanligaste vitaminerna är B1, B2, B3, B6, B12, A, C, E och P.
Bipollen består av upp mot 40% kolhydrater, 5% fettsyror och upp mot 35 % protein/aminosyror. Proteininnehållet är 5-7 ggr mer än i nötkött. 100g pollen innehåller lika mycket protein som 1,5 kg nötkött eller 7 ägg.
Det höga vitamininnehållet anses också ge följande fördelar:
  • förebygger åderförkalkning och benskörhet
  • motverkar bakterietillväxt
  • stärker blodkärlens väggar och förhindrar inre blödningar
Bipollen är med sitt koncentrerade höga näringsinnehåll ett värdefullt tillskott till kosten, eftersom det innehåller många av de viktiga ämnen som du inte får i dig när du slarvar och inte äter så mycket frukt och grönsaker som du egentligen borde. Det är också extra bra om du har ett förhöjt näringsbehov, t.ex. om du tränar mycket eller lider av någon sjukdom.
Information från www.gojibaretc.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar