TE- VILDA BÄR
TE - CHAI
TE- HALLON
CAROB
Ett fint pulver som kan användas som smakförhöjare i alla möjliga recept, speciellt i chokladdesserter.
Ett hälsosamt alternativ till choklad, det går utmärkt att blanda carob i en drink för att göra den sötare och som dessutom innehåller det bästa av två världar: både chokladens höga halt av magnesium och kalcium. Carob innehåller många viktiga näringsämnen som B1, niacin, vitamin A, vitamin B2, kalcium, magnesium, järn, mangan, krom, koppar och nickel. Carob innehåller ungefär 8 % protein och mycket fibrer. Jämfört med choklad innehåller carob 3 gånger mer kalcium, en tredjedel mindre kalorier och 17 gånger mindre fett.
PRIS: 35 kronor
PRIS: 40 kronor
TAMARI
En äkta japansk sojasås gjord enligt gammal japansk tradition. Den naturliga fermenteringen ger matsmältningen en hjälpande hand. Naturligt glutenfri!
Tamari är toppen att ha i köket. Den passar bra till kött, fisk och fågel och du slipper salta.
PRIS: 45 kronor
DILEVAS ÖRTSALT
Himalayasalt är ett obehandlat och oraffinerat salt. Det innehåller ett stort antal mineraler och spårämnen som inte finns med i vanligt bordssalt. Blandat med goda, milda örter blir det ett perfekt bordsalt. Det är dessutom laddat med kosmiskt ljus av Tomas Di Leva själv.
Du kan använda det i all matlagning, t.ex. på sallader, i grytor och soppor.
Innehåll: 80 % Himalayasalt, 20 % ekologiska örter, kryddor och grönsaker (persilja, gräslök, lök, kyndel, dill, koriander, mejram, salvia, morot, oregano, chili, körvel, ramslök)
PRIS: 29 kronor
AGAVE
Ett naturligt sötningsmedel från en kaktusväxt. Agaven ger en minimal höjning av blodsockret. Kan t.ex. användas som sötning i bröd, ringla över pannkakor, i smooties. Är fyra gånger sötare än honung så det krävs ytterst lite.
PRIS: 45 kronor
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar