som sagt så firas inte denna dag utan jag väntar till torsdag då jag är helt ledig. min födelsedag har sedan jag kommer ihåg firats med frukost i bråna, eftersom jag jobbat natt och snart är på väg till min andra natt blev det ingen bråna-frukost, den är alltså flyttad till min nya födelsedag den 14:e maj. här kommer receptet på min nötpaj:
Nötpaj
En helt otroligt nyttig paj som är värd att testa!
Ett smart alternativ att ha i frysen då sötsuget kommer smygande.
två deciliter dinkelsikt
en matsked mascobadosocker
hundra gram smör
Fyllning:
tvåhundra gram nötblandning
en deciliter mascobadosocker
femtio gram smör
en matsked kakao
en matsked dinkelsikt
en matsked nötmjölk
en matsked lönnsirap
Serveras med sojavaniljsås
Sätt ugnen på tvåhundratjugofem grader. Arbeta ihop smör, mjöl och socker till en deg och tryck ut den i pajform. Låt pajformen stå kallt i minst 30 min. Rosta nötterna i långpanna mitt i ugnen i ca 5-10 min. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 min. Blanda i en kastrull socker, smör, kakao, mjöl, mjölk och lönnsirap. Värm under omrörning tills det börjar sjuda. Rör ner nötterna. Häll nötsmeten i pajskalet och grädda ytterligare 8-10 min.
Låt pajen svalna och servera med sojavaniljsås.
tisdag 12 maj 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar