måndag 28 januari 2013

TRX!

Ett av mina nyårsmål var att komma igång med TRX och det gjorde jag idag. Började med att titta på en DVD och sedan var det bara att köra! 40 minuters träning, 5 gånger i veckan är tanken och det fixar jag lätt! Nu kör vi, häng på!

Frallor!

Är inne i ett bakstim. Allt med bästa råvaror och glutenfritt, de är fullproppade med nypon och durra. Det bästa av allt är att vi gillar det alla tre.

Spa!

Hr glömt recensera hotell Höglands spa som jag och mamma besökte i lördags. Det var bra på alla sätt förutom att jag saknade duschcreme och schampo som alltid ingått på de tidigare spa jag besökt. Massagen var gudomlig så plus plus plus. Dit går vi nog fler gånger.

söndag 27 januari 2013

Supersöndag!

Plugg, jobb och fina vänner har blandats denna söndag. Helt fantastiskt har det varit och även en långpromenad har hunnits med. Till kvällen testades glutenfria semlor, gjorda på rismjöl. Det blev succé! Nu är jag redo för en vecka med plugg, mys och träning!

Psykisk ohälsa!

Studerar just nu om psykisk ohälsa som enligt mig är superintressant. Följande meningar om utbrändhet är så klockrena: "det handlar inte bara om att vara svag eller stark, göra rätt eller fel i förhållande till alla goda ideal, ha god eller dålig självkänsla eller rätt eller fel personlighetsdrag. Att INTE bli utbränd handlar om en insikt, om att vi som människor inte alltid förmår vara de vi vill vara, göra vad vi vill, göra gott eller tillfredsställa alla och allas behov. Bland alla krav måste vi även ta ansvar för att egna behov tillfredsställs och ibland stå ut med dåligt samvete".

Detta tåls att tänka på ibland och något ja lärt mig efter läsandet är Att:
Att förebygga utbrändhet är ganska simpelt, värre blir det när man väl är utbränd. Tänk på den :)

Glutenfri frukost!

Gjorde frallor i går, på durramjöl & nypon. Dessa gick hem hos oss alla så de kommer bli fler av dom :)

tisdag 22 januari 2013

Lunch

Äntligen kan vi alla äta lika. Mini börjar bli stor nog att kunna äta som vi, smidigt och lyxigt. Idag blev det majs- och auberginebiffar med coleslaw och sallad.





Energi!

Energi är vad jag är fylld av efter en frukost på Thimons med Klas.

Träning

Äntligen träning efter ett alldeles för långt uppehåll. Givetvis med min vapendragare, tinni!

måndag 21 januari 2013

Spa!

På lördag är det äntligen dax. Min mammas sambo bjuder mig och mamma på spa. Vilken Karl! Som vi längtar, min lilla Mor och jag.



Då kör vi igen!

Igår var det lite småfix med c-uppsatsen och vid lunch firade jag och mina killar våran fina lina som tog examen. Idag börjar sista kursen på sjuksköterskelinjen, hur skönt? Hela förmiddagen gick åt till fix på övervåningen och massa mys med mina killar, de bäst ja vet!

lördag 19 januari 2013

Dagen d!

Idag är det läkemedelstenta som står på schemat. Börjar dagen med en grön drink till mig, en lila till O. Önska mig lycka till.



fredag 18 januari 2013

Olivolja!

Superläcker, kallpressad olivolja från fontana.

torsdag 17 januari 2013

Mål!

Ser nu äntligen lite ljus i en väldigt lång tunnel. Praktiken avslutades idag, på lördag tenta och på söndag, fix med c-uppsatsen för att för sista gången (!) skicka in den. På måndag börjar ny kurs, men vad gör väl de? Mitt liv kommer att komma tillbaka med "bara" 100% plugg. har tänkt att äntligen (utan att känna stress) mysa med mina killar, shoppigturer med mamma, fikor med mina flickor och TRÄNING. Som jag längtat till denna tid & nu är den äntligen här.

Gårdagens mat i bilder, vegetarisk biff till mig och Massa burkar mat till mini.







måndag 14 januari 2013

Antioxidanter

Idag fyller jag minis flaska med antioxidanter.

söndag 13 januari 2013

Pukka

Pukka har ljuvliga teer, detta är så sjukt gott med lite rismjölk till!

Godmorgon!

Frukost med fina följ av administrationsjobb, emlogica-öppning och läkemedelsräkning. Vilken underbar söndag. Kram på er!

lördag 12 januari 2013

Grönt, mera grönt!

Förbereder mig för en grön detox som startar nästa söndag. Så härligt det ska bli!



9 månader!

Min fina son blir idag 9 månader och konstigt nog känns det som att han alltid funnits med i mitt liv. Här är han med sin flaska, fylld med nyttigheter. Tänka sig så vi ska dricka drinkar i vårt liv, längtar tills ja kan fylla dom med spenat och gröna pulver.

fredag 11 januari 2013

Opponeringsplugg!

Dagen har bestått av praktik på kirurgen och några timmar framför datorn. Snart snart är det över:)

måndag 7 januari 2013

detox.

Idag var egentligen dagen då min detox skulle starta men har 2 riktigt tunga veckor framför mig så väntar faktiskt till dessa är över. Sedan ska ja peppa er alla som detoxar :)

fredag 4 januari 2013

BALANS!

När emlogica öppnade och blommor välde in, kom två nära vänner och gav mig istället en flaska vin och sa att jag behövde lite balans. Så balans är vad jag kör på i kväll, det blir en grön nyhet och så delar min N och jag på en liten flaska amarone. Som vi ska njuta! Den gröna skönheten innehåller, polkabetor, spenat, äpple, ingefära, citron och nyponpulver. om jag inte skulle avnjuta detta med världens bästa man hade jag helst av allt delat en flaska rött med brander & mads, för då njuter man som bäst. Finns ingen som njuter av ett fint glas rött som vi. Skulle jag dela en grön läckerhet, så skulle den delas med frida, för hon är en lika stor njutare som jag, när det gäller juicer & smoothies. När det kommer till mat och dryck får det gärna finnas balans men att sitta och äta eller dricka något som inte faller mig i smaken vore slöseri. ja, jag vet, jag är kräsen till 1000 men det är jag stolt över. 



tisdag 1 januari 2013

GOTT NYTT ÅR!

Efter ett fantastiskt nyårsfirande med fina vänner är jag nu redo för att sätta igång med praktik igen. Kanske inte jätteredo, skulle så mycket hellre ligga i sängen och vila med mina pojkar. Men, men, what to do!? 89 dagar kvar, 89 dagar kvar att kämpa och jag har aldrig varit mer taggad inför det. Mitt största mål från förra nyåret var att, 1 vara världens bästa mamma & 2, aldrig någonsin lägga energi på människor som tar utan att ge. Jag är, enligt mig själv en fin mamma & jag lägger faktiskt ingen energi på de som inte förtjänar det. Detta år har jag delat upp mina mål i kategorier, familj, vänner, hälsa, karriär och själ. Känns fint.