måndag 31 januari 2011

från "underbara claras" blogg, kunde inte säga det bättre. Tamarin finns att köpa här

"Ett supergott tilltugg (eller varför inte mellanmål) är tamarirostade mandlar. Jag blir yr bara jag tänker på det! Lägg ett gäng mandlar i en skål och häll över tamarisoya. Rör runt så att alla mandlar får soya på sig. Lägg sedan mandlarna på en ugnsplåt och rosta i ca 10 minuter på 200 grader. Man kan också rosta mandlarna i en panna. Låt svalna och ät!"
Fick i fredags hem en leverans från kiviks lilla råa, har ännu inte använt det ännu men hur fina är inte dessa påsar?


Nu finns det en "mandolin" på lidl för 79 kronor, varför inte?

lördag 29 januari 2011


vill ni följa planeringen inför mitt bröllop kan ni klicka er vidare till min mammas blogg
elin och jag firade helg med lunch på matfabriken. som ni märker äter jag knappt någon annanstans och det beror på att de använder sig av mycket ekologiska varor och har rätter som inte smakar som något annat. jag skulle våga säga att det inte finns ett ända ställe i jönköping som går att jämföra med kvaliteten som finns där. det finns inte heller något annat ställe som ger mig så mycket inspiration.

torsdag 27 januari 2011

Mina chokladers kvalitet garanteras genom:

♥ utmärkta recept med de finaste av ingredienser
♥ högt kakaoinnehåll
♥ endast riktig Bourbon-vanilj som smaksättare
♥ avsiktligt uteslutande av lecitin
♥ inga genmanipulerade ingredienser
♥ omsorgsfull produktion med moderna maskiner
♥ komplett kedja för kvalitetskontroll i alla produktionsled

För att beställa gå in här


tisdag 25 januari 2011

började dagen med en härlig frukostbuffe med min P följt av lunch med mamma. nu har stämpeln äntligen anlänt och kassarna är på väg, härligt. idag kom även en kokbok som jag vann innan jul, tack molly :)



söndag 23 januari 2011

fredag 21 januari 2011

If you want to fly you´ve got to give up the shit that holds you down

torsdag 20 januari 2011

då alla gör en årsresumé gör jag likadant och lite försent och om mitt favoritställe
MATVARUFABRIKEN!








något av det godaste jag ätit

helt helt underbara smaker



we like vilt!



det här var några av många tillfällen på vårt favoritställe!

onsdag 19 januari 2011

tisdag 18 januari 2011

frida har bott här ett par dagar, vilket resulterat i en hel del PERFEKT mat och även efterrätter. här kommer lite bilder på mästerverken. nu har hon flyttat ut från oss, vilket är bad & boring.










måndag 17 januari 2011


nu har daily mail gått ut med en italiensk studie som visar att proteinpulver kan öka livslängden med upp till 10 år. Forskare menar att proteinpulver som man dricker regelbundet kan vara nyckeln till ett längre och hälsosammare liv.

Aminosyror som leucin, isoleucin och valin är speciellt viktiga och det innehåller ju denna lilla produkt från alpha plus.

Denna skönhet kostar 360 kronor och innehåller inte en gnutta socker eller sötningsmedel. det är ju helt fantastiskt!

du köper den här:

söndag 16 januari 2011


den perfekta frukosten för mig, just nu.
fiberhavregrynsgröt med en matsked linfröolja (efter den tillagats, så den inte blir härdad) + mina vitaminer och ett glas färskpressat, idag apelsin, annanas, ingefära och citron.
spelkväll med RC och dave, homemadepizza på tio minuter
Köp min kokbok och få receptet :)



lördag 15 januari 2011

en helg med frida och med ett litet inslag av elin
Nu är äntligen vår rawfoodhelg planerad och bokad, shiit va härligt, precis vad jag behöver!



torsdag 13 januari 2011


lätt det godaste brödet jag ätit

WELEDAPRODUKTER - utan varken parabener och mineraloljor

Citrus creamy body wash
Helt naturlig och ljuvligt doftande duschlotion med ett hudvänligt PH-värde, rengör skonsamt och skyddar huden från uttorkning. De doftar ljuvligt av äkta eteriska oljor.

En fräsch duschlotion med citronolja som stimulerar kropp och själ. Äkta eteriska oljor från citron och apelsin ger en frisk, lätt doft. Weleda Citrus duschlotion vårdar huden med fin sesamolja som är rik på essentiella fettsyror vilka bevarar hudens fuktbalans och skyddar mot uttorkning.

Duschlotionen har ett hudvänligt pH-värde och milda sockertensider ger särskilt skonsam rengöring. Fri från syntetiska doft-, färg- och konserveringsmedel. Dermatologiskt testad.

PRIS: 99 kronor

Havtorn creamy body wash

Helt naturliga och ljuvligt doftande duschlotioner som har ett hudvänligt PH-värde, rengör skonsamt och skyddar huden från uttorkning. De doftar ljuvligt av äkta eteriska oljor - välj mellan förföriska vildros, fräscha citrus och fruktiga havtorn.

PRIS: 99 kronor


Calendula Zink Cream
Calendula zinksalva skyddar och vårdar den känsliga huden i blöjområdet på ett naturligt sätt. Den skyddar huden mot retningar och lindrar irriterad hud. Rent bivax och hudvänligt ullfett bildar en naturlig hinna som på ett säkert sätt skyddar huden mot väta utan att påverka hudens andningsförmåga. Utdrag ur läkeväxterna ringblomma och kamomill som är ekologiskt odlade verkar lugnande på huden och lindrar vid retningar. Värdefull mandelolja och sesamolja från ekologisk odling vårdar huden och främjar återuppbyggnadsprocessen. Fri från syntetiska doft-, färg- och konserveringsämnen samt fri från mineralolja.

Smörj rikligt på rengjord hud, var noga med hudvecken. Kan även smörjas på sårig hud, passar även bra vid omsorg av äldre där irriterad hud ofta förekommer.

PRIS: 99 kronor


Läppcerat

Återfuktar effektivt dina läppar

» Naturligt skydd vid rå väderlek
» Skyddar från påverkande miljöfaktorer

Weleda Läppcerat har mjuka och naturliga ingredienser, bl.a. vårdande jojobaolja, mjukt sheasmör och rosvax som räddar torra läppar från att torka ut.
Läppceratet läker torra och spruckna läppar och skyddar dem från att bli torra igen. Det har en naturlig solskyddsfaktor 4 och kan användas flera gånger under dagen efter behov.
Weleda Läppcerat är lämplig som underlag för läppstift.

PRIS: 55 kronor


Cellulitolja

Weleda Birch Cellulite Oil hjälper till att motverka uppkomsten av celluliter på lår, höfter och rumpa.

Birch Cellulite Oil förbättrar hudens elasticitet och släthet med extrakt av björklöv och stickmyrten. Oljan sjunker smidigt in i huden, gör den sidenlen och låter de värdefulla ämnena tränga djupt ner i huden.

Redan befintliga celluliter motverkas märkbart vid regelbunden användning. Oljan har också en förebyggande verkan på celluliter. Smörj in Weleda Birch Cellulite Oil med cirkulerande rörelser och känn hur massagen livar upp din hud och sätter blod- och lymfcirkulationen i rörelse, vilket minskar celluliter.


Weleda har utvecklat en innovativ naturkosmetikprodukt, Björk cellulitolja, som påverkar både inre orsaker och har yttre effekter på celluliter. Björk cellulitolja förbättrar hudens elasticitet och släthet. Vid anlag eller tendenser till cellulitbildning har oljan en förebyggande verkan. Även redan befintliga celluliter motverkas märkbart vid regelbunden användning. Studier visar, efter regelbunden användning, att hudens elasticitet förbättras, huden blir mjukare och omkretsen på låret minkar.

PRIS: 150 kronor



vi kan inte längre gå förbi matfabriken utan att gå in, så där hamnade vi idag igen!

nu är allt material till kokboken klart, kommer bli superbra tror jag. så håll i hatten, i mars är den klaaaaaar!

onsdag 12 januari 2011

Testa att rosta mandlar och nötter i panna och tillsammans med en skvätt tamari, try it!
den går att köpa för 40 kronor, vilket kaaaaap!


tisdag 11 januari 2011


Lycka är att få plocka upp nya varor, lycka är att jag har världens bästa mamma som hjälper mig att köra ut varor, jonny som hjälper till att ta emot varor när jag själv går i skolan, när bertil snickrar ihop toppenlådor som jag kan förvara alla fina varor i, när jag dricker juice med adam, eller när jag får sitta på matfabriken och njuta med världens finaste frida. LYCKA

men nu väntar tråkigt plugg, hela kvällen.

rotselleripure med kyckling och timjan