söndag 31 oktober 2010


lunch & fika hos världens finaste mamma

mammas specialfika med dinkel/mandelbotten och en massa blåbär från skogen




Till följd av en middag och fika hos amanda,hansson&harry, sååå mysigt. Det fick till och med bli en kopp kaffe, bara för att de har kaffemaskin med nymalda bönor och det går inte motstå.





Vilken söndag, började med plugg 06,30.
mitt tips för att orka är att göra allt så mycket roligare än vad det egentligen är. hallon-citron vatten för att det är godare än vanligt vatten, Ljus för att det är mysigare än utan ljus.
såååå enkelt!

lördag 30 oktober 2010


ett sött litet gäng som ska användas idag!


torsdag 28 oktober 2010


ta en titt på mitt älskade företag här
catrine bjuder på hemmagjord pizza med dinkel, getost och kyckling, vilken tjej!




onsdag 27 oktober 2010


onsdagsklubbens första möte
äntligen, tack världens bästa coookie!




en pluggstund på lilla cafét, yber mysigt!





tisdag 26 oktober 2010

måndag 25 oktober 2010

Om man har förstadier till diabetes kan man väsentligt förhindra eller fördröja utvecklingen till typ 2 diabetes genom att förändra sin livsstil.

söndag 24 oktober 2010

http://gfx.aftonbladet-cdn.se/multimedia/archive/00093/NYHETER-27S12BARN_36_93752w.jpg

http://svt.se/content/1/c6/89/44/32/fetma380.jpg


för ni som inte visste de, Det finns ett starkt samband mellan typ 2-diabetes och bukfetma och de vanligaste dödsorsakerna vid typ 2 diabetes är hjärtinfarkt och stroke.

onsdag 20 oktober 2010


next up, morgonpromenad med catrine innan work!

måndag 18 oktober 2010

dagen i bilder

nötfärsbiffar med bulgur och tzatsiki på ett ställe i tranås som snart ska bli fairtrade :)
mormors purjolökssoppa


världens finaste mamma



söndag 17 oktober 2010

emlogica

jag ska få hjälp med hemsidan så än så länge får ni här veta vilka tjänster jag kommer erbjuda genom mitt företag emlogica. För frågor eller bokning maila: emlogica@gmail.com

Näringsrådgivning, målet med mina rådgivningar är att få dig att förstå hur din kropp fungerar och hur du på bästa sätt kan få den att fungera optimalt. Detta görs med hjälp av en matdagbok där du fyller i din kost, dryck, motion och sömn och då kan jag hjälpa dig på bästa sätt. Denna dagbok lämnas in till mig senast två dagar innan rådgivningen. När du sedan kommer på din första träff går vi igenom dina mål tillsammans med mina idéer och tankar. I priset ingår fri mailkontakt om du skulle ha frågor eller funderingar. Du får ett hälsokort med dina resultat och för bästa resultat rekommenderas ett par uppföljningar.

Uppföljning, då du efter en näringsrådgivning vill följa upp resultat och tanka ny inspiration och tips.

Föreläsningar, framförallt inspirationskvällar med olika teman. Håll utkik på hemsidan när dessa kvällar anordnas.

Receptprenumerationer, entusiasmen till en bättre hälsa är som störst i början av nya rutiner och kan tyvärr ofta försvinna helt eller delvis om man inte får stöd och hjälp från omgivningen. Detta hjälper jag dig med genom receptprenumeration vilket innebär att du på fredagen får middagsrecept för nästgående vecka. Är du kund hos mig kan jag skräddarsy recept utefter dig och dina behov och självklart recept som är bäst för dig och din hälsa.

Hälsotest, testet ger dig en bra överblick över din nuvarande status. Du får veta din vikt, muskelprocent, fettprocent, visceraltfett (det fett som finns bland organen), BMI och vilometabolism (ämnesomsättning i vila).

Kram / Emelie
favoritalger




hade med denna härliga bild för ett år sedan ungefär men den tål att upprepas. ÄT FÖR GUDS SKULL INTE MARGARIN!


kärlek

lördag 16 oktober 2010


för att få den perfekta vaniljsmaken, använd detta pulver.
behövs ytterst lite och är perfekt till mandelmjölken.

fredag 15 oktober 2010

torsdag 14 oktober 2010

sitter och fixar och trixar med företaget, next up en hemsida men så länge kan ni maila mig på emlogica@gmail.com för frågor och annat roligt =)

måndag 11 oktober 2010

nu är mina papper inskickade till skatteverket så om några veckor är jag äntligen egenföretagare. fy satan va härligt & roligt & spännande & skrämmande och allt på samma gång.

söndag 10 oktober 2010




det är internationella råkostdagen idag så det fick bli en lime/citron paj (raw så klart) och resterande av helgen har bestått av att fira mammas faboulus man då han fyllt år, det har lagats fänkål&broccolisoppa (ny skapelse från köket) och det har även ätits krabba, vi har planerat vår stora dag, haft en myseftermiddag hos världens finaste madds och en kvällsmiddag på strandvägen. en toppenhelg med andra ord.


homemade soppa
årets första krabba
lime&citronpaj

Äntligen

Nu äntligen har jag nog hittat min favorittidning, nummer två av yourlife fick bli första tidningen för mig i serien åååå den var verkligen i min smak, hoppas resterande håller samma kvalitet och klass.
Goooo

vad glad man blir när man hör människor som stefan sundström förklara hur han ser på godis till småttingarna, dom har inte utvecklat smaken och är inte medvetna om vad godis är.
Vilken man, han har förstått!
det är nästan så jag börjar gråta när jag ser 6 månaders gamla barn som sitter och dricker "mer" eller andra söta drinkar. när ettåringar dricker coca cola eller äter mängder av godis. Vad är meningen? inte jättekonstigt att barn utvecklar fetma TIDIGT.

ta en titt vettja!

lördag 9 oktober 2010


spenderade kvällen med min guddotter, izabella och mormor. vi gav varandra fotmassage och knapra choklad, kollade idol och bolibompa och åt ananas. en mysig kväll!


torsdag 7 oktober 2010

fick ett mail angående vilka hudvårdsprodukter jag använder och de jag rekommenderar är dermalogica och dermanord, dom är klart bäst enligt mig.
mina favoriter hos dermalogica är special cleansing gel, multi-active toner som är ett fuktspray och skin smoothing cream. om man vill testa finns små reseförpackningar att köpa, produkterna är lite dyrare men väldigt dryga.
favoriterna hos dermanord är bodylotion (beautiful), duschcremen som luktar citron och scruben som luktar någon blandning av citron och kanel.

onsdag 6 oktober 2010

energibollar
- dom godaste jag någonsin gjort!

mandlar
cashew
goji
honung
dadlar
honung
en skvätt h2O
mesquite
kanel
kakao

- bollarna blir bäst när man bara slänger ner allt man har hemma så lås dig inte fast vid mina ingredienser.

tisdag 5 oktober 2010


två och en halv vecka tog det för denna älskling att hamna i mitt hem, ska snart iväg och träna med sofia så om jag får igång klockan blir det debut.

måndag 4 oktober 2010

det krävs inte mycket för att få mig glad, ta en titt på icas nya utbud av juice, helt opastöriserad, tjoho!