lördag 28 februari 2009

inspiration


världens mest otroliga näringsterapeut hanna, med man


renata chlumska, så klart


de bästa träningskläderna, better bodies!


lw


det ända vettiga


vill ha


mitt liv


eftersom jag gillar tjejer med visioner


kliniskt rent, vad annars

fredag 27 februari 2009

han vet vad jag vill ha


min man vet vad jag vill ha, denna vackra, lilla sötsak befann sig i mitt hem när jag kom hem från jobbet. han är en tia.

in the ghetto...

träffades vi, jag och lina p, klockan sju i morse för att ta en morgonpromenad innan jobb. det har blivit träsländan några dagar i rad men jag tycker inte det är en bra runda, den känns lite för kort. jaja morgondagens problem! jobbet gick galant, fick jobba över några timmar vilket jag gillar. i morgon är det tidig dag, riktigt skönt att komma hem tidigt på fredagar. jag har dock ett tips som skulle kunna införas kanske år 2220, skulle vi inte kunna göra så att alla människor som har intresse att göra varandra gravida, kan inte de praktisera på valfritt "dagis" förskola eller kalla det vad du vill. för då kanske dom förstår att det kan vara rätt smart att skriva namn i sina barns kläder. kanske de kan förstå att det är smart att komma då de sagt att de ska komma och inte mitt i lunchen eller mellanmålet. det lixom krånglar till allt när sjutton andra barn sitter och försöker få lite lugn och ro vid matbordet. bara en tanke, men som sagt, när ministerposten är min, då jävlar.


om man bortser från att du tycker det är onödigt att namna dina barns kläder så gillar jag dig, malin wollin

idag ska tilläggas att jag har träningsvärk i magen, det är väldigt sällan jag har träningsvärk men den orientaliska dansen fick mig att inse ett och annat. jag må vara värdelös på att skaka mina något lösare delar men att jag fick träningsvärk av det, tjoho jag har hittat muskler jag inte trodde jag hade. thats nice!

nehe nu vill jag har vår och bli blond! kvällen ska spenderas med grönsaker i ugn, fitness & min nya almanacka!

Om du inte designar din egen plan för livet så är risken stor att du faller in i någon annans plan. Gissa vad de har för planer för dig? Förmodligen inte mycket.
em

torsdag 26 februari 2009

recept

hur glad blev jag idag när två tidningar av fitness magazine landar i min brevlåda. tack pappa för du vet precis vad jag vill ha. eftersom de missade mig förra månaden blev jag extra glad idag, jag fullkomligt älskar den tidningen.

jag och P var ute och gick i skogarna alldeles för sent vilket resulterade i att vi sprang mestadels pga märkliga ljud i skogarna, fy. i morgon blir det tidig promenad med kära p och efter det jobb med små söta troll, sen gym med brand. vilken härlig dag, kvällen spenderas med min almanacka, har nämligen köpt ny och något av det roligaste som finns är att fylla i den med massa skit och planering.

denna blogg är till för er som bryr er om er själva, som sätter hälsa i första rum. som bryr er om er fysiska och psykiska hälsa, som förstår att stress är dåligt för kroppen och för er som tycker det inre är det viktigaste, att vi mår bra inifrån och ut. för er som inte orkar med massa snack om problem och bekymmer, det lämnar vi bakom oss, i alla fall här. så från och med idag bjuder jag på bra recept för kroppen. många kommer från min näringsterapeut och är värda att prova.

BönRisotto med basilika
fyra portioner
en burk vita stora bönor
tre deciliter avorioris
Lantbuljong
Fetaost
Olivolja
Rapsolja
ett paket saffran
en gul lök
en squash
en kruka basilika
Vatten
Himalayasalt


hacka löken, fräs lök och ris i rapsolja i en gryta. häll på saffran, tre deciliter vatten och buljong. Låt puttra under lock i cirka tio minuter. Späd med tre deciliter vatten till och mer buljong och låt puttra ca tio minuter till. Fräs squashen i olja i en stekpanna. Tillsätt bönor och krydda med salt. Häll över allt i risblandningen. Smula ned fetaost, ringla över olivolja och riv över basilika. Servera med sallad.

sov gott
em


fjäderholmarna i stockholm, att jag ska dit i sommar igen!
okej, denna veckan blev väl inte precis som tänkt. har haft jobb hela veckan och det är jag väldigt glad över men planer jag haft har helt och hållet fått skjutas åt sidan. men eftersom jag är helt galen i små troll(barn) så blev jag överlycklig när de ringde mig i måndags klockan 06,41, då är man lagom pigg.

angående människor som gör abort på grund av kön, ni gör mig förbannad. när jag en gång i framtiden blir gravid så vill jag givetvis veta barnets kön eftersom jag är ett kontrollfreak, självklart måste jag veta vad som ska komma ut mellan mina ben. därför gör ni mig förbannad, tänk om de tar bort frågan: vill ni veta könet? (vid mamografi fast på magen, kommer inte på vad det heter) på grund av att några missbrukar det helt totalt. jag är så idiotisk trött på att detta samhälle anpassar sig för de som inte sköter sig och de som sköter sig, ja de hamnar åt sidan. ett av mina favorit program är "debatt" och förra veckan var det med en kvinna som lever med cancer som har läkarintyg på att hon inte kan arbeta, men de åsikterna har inte försäkringskassan. AAA, jag blir så förbannad så jag skulle kunna stå och boxa med säcken i flera timmar, det gör mig rent ut sagt vansinnig. alla dessa sk försäkringar vi har i samhället är väldigt svåra att få ta del av då man "sköter sig" och försöker vara en bra och duktig medborgare. fuck it, nu behöver jag en promenad, tack P för att vi ska gå träsländan nu! skönt.



ge mig mer av janne, tack

bye
em

tisdag 24 februari 2009

dagens topnotch!

Då var första passet orientalisk dans avklarad, allt gick i sin ordning förutom att jag saknar dansgenen, vilket kan tyckas vara rätt viktig att ha, kan jag tänka mig. dagens tips från mig blir alltså, be mig aldrig skaka tuttar eller rumpa, jag menar det, hur i hela världen ska detta gå? jag hade inget som helst stöd, min brand dumpade mig för en annan, så som jag sa tidigare så gick jag dit helt ensam. jag är inte av den typ som inte klarar mig själv, som måste ha en kopia som går i jämte men ibland när man känner sig lite mindre bra, rättare sagt urursel så skulle det vara rätt gott med en vän vid sidan om. så jag ber, kära brand lämna mig aldrig ensam igen. jag som är så duktig på att ta hand om mig själv borde förstått bättre, men som sagt man kan ju inte vara kung på något man aldrig tidigare gjort, speciellt inte då du saknar själva genen för det. över till något jag är grymmare på: vax! jag har inte en aning om hur det tillverkas men hallelujha vilken bra skit, tack c.johansson för du gjorde mig hårlös. det är rätt skönt att hävda sig på andra sätt när man känner sig mindre bra så jag fortsätter. jag är även grym på rengöring av nos, så tack nose buddy för du gör min näsa frisk, året runt!


som sagt, tack C.johansson


min räddare, nose buddy

dags för bokstund.
em

måndag 23 februari 2009

tillbaka till mina rutiner

måhända världens bästa köp, bättre än alla kläder i min garderob, kanske bättre än min bil och kanske bättre än min mac. det finns inget godare än egen-färsk-pressad-juice, godast är äpple, citron och ingefära. ingefära som är bra för matsmältningen och även inflammationshämmande. har ni en centrifug så måste ni testa denna blandning. det bästa av allt måste väl dock vara att det inte finns några som helst tillsatser. fatta då vilka juicer jag ska göra när ekolådan börjar köras hit en gång i veckan. så gå nu och köp en, jag ska låna ut min i två dagar till en vän, det känns hårt men ändå rättvist.



idag har vart en händelserik dag, eller inte alls, jag ljög. jag har dock vart på spinning, då känner jag mig rätt duktig, jag är duktig. i morgon blir en rolig dag för i morgon ska jag börja med mina vanliga rutiner, skölja näsa, ligga spik-matta, inta vitaminer och linfrö-olja och vara extremt duktig på att ta protein-shakes efter träning, det är jag urursel på för att vara Ärlig. jag ska även börja med mina morgon promenader om jag är ledig, det vet man aldrig. jag ska även ge tid till mina kära P, det var för längesedan vi sågs så i morgon passar mer än perfekt eftersom jag ska börja med mina rutiner och dit tillhör hon. i morgon blir det även gym och jag ska även försöka förbereda mig för den orientaliska dansen som börjar på tisdag, observera att jag får gå på första passet, helt fucking alone. tack brand!

Ps. jag tar tillbaka det där jag sa om mac



jag och världens bästa p i london

torsdag 19 februari 2009

tack!

tack för att ni finns kära sjölunda gård, tack också ekolådan för att ni gör världen lite renare och godare. efter mötet igår fick jag som alltid all energi i världen till att göra någon nytta. jag får energi och lust till att göra precis allt, men så kommer jag på att man bor i nässjö och chanserna till att "göra något" är minimala. för att jag ska kunna få liv i alla mina idéer så krävs en flytt, N ta mig härifrån. idag antas träff med maddie, träning med brander och kvalitetstid med jonny. vilken dag.




onsdag 18 februari 2009

är du?

är du som jag? en prestationsprinsessa.
nu väntar långpromenad med ny musik i mobilen, nice


bra skit att rekommendera!

ta ALDRIG slut!

Eftersom ett orosmoment just nu är att denna underbara dag ska ta slut så är jag bara tvungen att vara uppe så länge som möjligt. har under de senaste två timmarna pressat juice, testat på ett nytt bröd och även fyllt på müssli-skålen med ny hemmagjord. jag har gått igenom mitt alg-skåp för att ta reda på vilka alger som måste fyllas på, så tyvärr väntar nog sängen nu. antar att morgon dagen borde bli ungefär densamma, jag hoppas.
jag hör av mig i morgon om brödet var något att ha.

i morgon ska jag som jag tidigare nämnde träffa de andra i kost-projektet, mitt egna mål är att skolmaten ska ändras markant till mina egna barn(observera, att de ej finns idag) ska stoppa den i munnen, annars blir det matlåda. thats for sure!
em


härliga dag, ta aldrig slut!

i dag har vart en helt perfekt dag, fika med madde och hennes söt-adam. lunch med man, walk med frida och nu alldeles strax träning med brander. en helt ordinär dag, spektakulärt för att vara lite mer exakt.

härliga dag, va snäll och aldrig ta slut!


jag är fullkomligt galen i detta släkte, man kan aldrig få nog.

tisdag 17 februari 2009

spektakulärt

jag borde.

har blivit helt såld på lipstick jungle, tack ida för att du får mig att fastna i soffan.
åh så lam jag blir, har jag suttit där mer i en timme har jag en förmåga att aldrig försvinna därifrån.
vilken lamis jag har blivit, jag vänder på dygnet, tror jag.

lågkonjunkturen har gjort mig uppmärksam, var är frukten billigast? hur ska jag lägga upp min shoppingtur gällande mat?
när jag tänker efter är allt rätt välplanerat i mitt liv, vad skulle jag göra utan almanacka? jag kan inte förstå människor som klarar sig utan? vad har dom i hjärnan som jag förmodligen saknar?

idag har varit min planeringsdag, jag har unnat mig resor framöver som t ex till; ulricehamn, lund/malmö och sala. Jag har även bokat in en ljuskväll här i mitt hem då alla mina själ-vänner kommer, förutom några, vi får inte vara för många, antar att det blir störningar då.

jag borde läsa mer böcker, finns så många som jag borde läst.
jag borde ta träningen till en högre nivå.
jag borde dock vara överlycklig över att få bli en del av den orientaliska dansen.
jag borde vara ännu mer överlycklig att tentan är avklarad, marika ge mej en kram!

på onsdag är det kost-möte, jag är taggad för det och hoppas att inget ska komma i vägen.
det här projektet kommer ta hela nässjö kommuns kost till en högre level.
nu ska jag ge plats för sängen
em

måndag 16 februari 2009

marika

marika, jag avgudar dig för att jag blev godkänd på tentan. jag skulle kunna pussa dej just nu, så glad är jag.
du räddade min dag och eftersom klockan endast vara 9,21 när jag fick veta så borde den här dagen bli helt underbar.
dagen är dock inte så planerad, självklart blir det träning med brand.
efter det antar jag en långpromenad med frida, skulle verkligen behöva det plus att jag behöver prata av mej och få lite ny energi, känns som om det är en självklarhet när man träffar den kvinnan.
ibland kan hon vara som en renata chlumska för mej och det, det är ett bra betyg ska jag säga.

jag vill dra tillbaka tiden en aning, till sommar-stockholm-helgen, den var i min smak.
eller varför inte tillbaka ungefär ett år då caran och jag besökte asia spa i varberg, vi var bleka men ack så rena.

denna helgen har jag lärt mig följande, dit man riktar tankarna dit går energin
em



en dag


som inte gett mig någonting. sådana dagar skulle kunna skippas från almanackan, jag är alldeles för aktiv och kreativ för de.
så nu ska jag läsa en bra bok & sen är jag bjuden på middag, i like.

em

söndag 15 februari 2009

righteous kill


hello!

skulle gå tipsrundan idag egentligen men har ingen motivation, förstår inte vart jag tappat den någonstans, den finns aldrig där när jag behöver den, längre.
gårdagen spenderades först i soffan med blom- och choklad bud, i like. gillar när män kan riktig choklad. efter det var jag ute i skogen med jonny och fotade fina vinterbilder innan snön försvinner.
sen väntades matlagning och rött, sen kom N bror med flickvän och då blev det melodifestival och film.
nu ska jag ta och leta reda på min motivation, den kan inte ha försvunnit så fruktansvärt långt.
hur som helst så ska jag sysselsätta mig med spinning och core idag med min kära brand, åååh i need.

em

lördag 14 februari 2009

morgonmys


har hunnit med morgon-lång-promenad, riktigt skönt väder.
nu ligger jag i soffan och har precis ätit upp en flapjack, en helt ny smak som
ni måste testa och min bok, att rekommendera. den är så grymt bra!
sen blir det spik-stund, ha en bra dag!

em

Chat-en-Oeuf

godkväll kära ni!

Idag har vart en lugn och skön dag, pluggandet är finitio tack vare N.
Kvällen avslutades med god mat och gott vin på strandvägen, vin att rekommendera som även borde få vara med på "branders vinlista" är Chat-en-Oeuf ett mycket gott vin, rött så klart. vitt smakar tyvärr inte så gott i min mun längre, to bad.
har även sålt av mig lite things på tradera, tjoho 200 kronor rikare. bäckar små, eller heter det så?
gällande tradera så var jag i mitt essä för ett par månader sedan, drog in en hel del pengar skulle man väl kunna säga. kanske till och med att jag borde skattat på inkomsten, men nu är det som om det har svalnat för mig, kanske för att jag inte har något att sälja. nu återstår enbart köp för min del, tyvärr! Bye bye alla pengar!

sov gott alla jag känner, i morgon är det kärleksdag, alla borde bojkotta dagen och ge kärlek varje dag istället, bara en tanke.
när jag blir minister så fixar jag det, va inte orolig!

innan jag somnar måste jag reda ut en sak, någon som förstod vad karl-jans kvinna hade på sig? hon kanske likaväl kunnat vara naken. bara en tanke.

sleep tight
em

fredag 13 februari 2009

KASAM

Godmiddag så att säga!

Jag avgudar att ha någon att plugga med så nu när N är hemma känns allt perfekt och nästan lite lyxigt.
just nu läser jag om KASAM, eller ah i en termin för att vara lite mer exakt.
jag fullkomligt älskar uttrycket, KASAM står för allt jag tror på, man kan säga att det är min gud eftersom jag inte tror på han där uppe. Känsla av sammanhang står det för, vilket är viktigare än man tror i livet.
KASAM är uppdelat i tre delar, begriplighet, hanterbarhet och meningsfullhet. Utan de tre delarna så är det inte så mycket kvar.
Förstår man inte varför man är här, kan man inte hantera det och kan man där utefter inte känna någon meningsfullhet i det man gör, då borde man ändra på det.
Gå in på denna hemsidan och gör ett test, ju högre KASAM man har i livet desto svårare utmaningar vågar man ta i livet.

http://www.itcanbedone.net/upload/Kasam.pdf

Det borde vara en självklarhet att människan borde förenkla sin tillvaro och lägga sitt liv åt det man tycker är bäst för en själv. Vi lever alldeles för kort tid för att älta, må dåligt eller vara bland människor som tar ens energi. Go for it!

nehe nu ska jag återgå till mina böcker!
em

shake that as


hey you! 

fick bekräftelse på anmälan till orientalisk dans som ska påbörjas i slutet av februari, kommer bli så grymt kul att skaka rumpa och tuttar. brander och jag i kort kort, det blir både grymt och jävligt snyggt. cant wait!
och jag kan inte vänta på hur fasta mina delar kommer bli, kommer knappt synas då jag försöker skaka. det är min dröm bild, vi kommer bli nya shakira. framtiden är räddad, jag kommer bli känd.

dagen d


framtiden är ett ända stort orosmoln. den gör en rädd och orolig och stressad helt i onödan, för ingen kan väl säga vad som ska hända då, i framtiden. det är väl bara vänta och se men ändå får man en inre stress när man inte har en aning om hur man vill lägga upp det, hur man vill att planeringen för framtiden ska se ut. antar att jag stannar här, i mina tankar.
Jag antar dock att det inte finns några felaktiga val i livet, endast massa omvägar till att känna lycka och kanske lite harmoni. jag gillar inte omvägar, fast inte heller genvägar.
genvägar är som renata chlumska säger, helt otroligt dumt. lär man sig en gång i livet att det finns genvägar så är det lätt att ta dom, under hela livet. då tror man att man inte ska få kämpa för de mål man har, hon är smart, jag avgudar denna kvinna. så hej ni, inga fler genvägar!

idag kommer min N hem, det gör mig glad, jätte glad! 

torsdag 12 februari 2009

det snyggast världen inklusive jag sett







hillary swank vem annars, man blir så sjukt taggad till träning när man ser henne med handskarna på, go hillary!





















kvällsvisa

träningen gick bra, otroligt bra. det går bara bättre och bättre och tur är väl det.
har låtit farfar byta torkblad på bilen min för i morgon ska den gå igenom besiktningen var det tänkt. känner väl på mig att bromsarna kanske inte riktigt tar så mycket som dom egentligen borde. jaja vi får vänta tills i morgon för att se, otroligt spännande. 

här kommer ett sjukt gott recept på mads goda trimmade bröd:

en deciliter krossat linfrö
en deciliter fiberhavregryn
en deciliter dinkelflingor
fem deciliter fullkornsmjöl
en halv deciliter sirap
fyra till fem deciliter turkisk yoghurt
en halv till en deciliter grovt hackade hasselnötter
två teskedar bikarbonat

blanda mjöl sorterna tillsammans med bikarbonatet och sedan resten av 
ingredienserna, grädda i underdelen av ugnen i 175grader i en timme.


sov gott folk! 
oron är den ränta vi får betala när vi lånar bekymmer från morgondagen
em

gammeltid & spikar



Idag har jag ägnat några timmar till farmor och gammelmormor, dom är helt underbara, man får alltid ett annat perspektiv på livet när man pratar med förnuftiga damer (:

hann med en fika med caroline också, det är alltid skönt med kvalitetstid. har även hunnit med en halvtimme på spikmattan, ni som inte har någon, inskaffa nu! Det finns inget mer avkopplat sätt, att varva ner, få bort träningsvärk, sätta igång cirkulationen i kroppen och den får nästan varenda människa att sluta tänka på stressen som väntar. den är helt förbannat underbar och värd varenda krona! 

Nehe nu väntar böckerna & sen gym med brand, idag blir det ben och bröst.
hur tror ni den sociala positionen påverkar vår hälsa och livslängd?
em  

onsdag 11 februari 2009

nerd


härlig morgon idag, ska precis sätta mig igen för pluggandet är inte klart, märkligt.
det är ju konstigt att man hittar hundra andra saker som är viktiga att göra precis då man ska göra något tråkigt, helt plötsligt älskar jag att städa och tvätta golv. 

dermalogica är jag helt klart beroende av, får jag inte fukt innan jag somnar kan jag vakna mitt i natten och gå upp och spraya ansiktet fullt, allt tack vare mads.

nu väntar böckerna!
quality of life is to love and to love back
em

tisdag 10 februari 2009

Vilken jävla kvinna!

Renata Chlumska kanske den mest grymma människa jag någonsin hört talas om. när jag tänker på henne blir jag rörd i hela kroppen och om jag fick byta ut mitt liv med någon så skulle det utan tvekan bli hon. kvinnan har paddlat kajak och cyklat runt USA under 439 dagar, helt jävla alone. det är det sjukaste jag någonsin hört, hurrudu charlotte kalla, släng dej hårt i väggen. ingen människa i detta land ska någonsin kunna jämföra sig med henne, det finns ingen jag så högt beundrar. människan har b la gått upp med sin cykel uppför de klippiga bergen och haft en kajak dragen bakom sig som väger HUNDRA kilo. förstår ni att en människa kan klara detta!? hon är svensk och jag är så förbannat stolt. har ni chansen så gör som frida och jag, gå på föreläsning!  

Nog om henne och tillbaka till mitt liv, har satt en egen liten deadline för mig själv. idag klockan 14,00 ska jag vara färdig pluggad. idag blir det även gym med brander och ska även hinna försöka träffa frida och byta ut idéer, det skulle jag behöva.

If you want to fly you´ve got to give up the shit that holds you down
em.

måndag 9 februari 2009

kanske förälskad

skulle egentligen plugga endel idag men har ingen som helst motivation så jag startade det här istället, jag antar att det är mycket roligare.

har haft en riktigt bra helg som är värd att nämnas, fin middag med brand i fredags och lite 
let´s dance och lite uppdateringar. lördagen bjöd på en sjukt härlig stämning hos klintan med två göteborgsband som senare skulle lira på bryggan. jag har hittat ett helt sjukt grymt band, här i lilla nässjö, det är galet. modern caveman, riktigt bra speciellt låten surrender. att jag ska köpa deras skiva som släpps i maj. gå in & lyssna för tusan, moderncaveman.se

i kväll väntas klädbytardag med vänner, de blir nice. hoppas på bra klipp i lågkonjukturen!

Peace out 
em